ESK, İthal Edilen Etlerin Güvenliği Konusunda Açıklamalarda Bulundu
Et ve Süt Kurumu (ESK), yapılan analiz sonucu salmonella pozitif olan etler için imha kararı aldığını duyurdu. ESK, bu ürünlerin hiçbir şekilde üretimde kullanılmayacağını ve satışının söz konusu olmadığını belirtti.
Yüksek Hijyen Standartlarına Uygun Olmayan Etler İçin Alınan Tedbirler
ESK’nın yaptığı açıklamada, 9 Mayıs’ta gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizler sonucunda bir parti ette hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edildiği ifade edildi. Laboratuvar sonucu salmonella pozitif olan etlerle ilgili olarak alınan tedbirler arasında, etlerin yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekilmesi, firmadan gelen itirazlar doğrultusunda etlerin dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alınması ve son olarak etlerin imha edilmesi kararı yer Sayfahaber.com alıyor.
Kamu Güvencesiyle Yapılan İthalat Süreçlerinde Hijyen Standartlarına Dikkat Ediliyor
Açıklamada ayrıca, ithal edilen etlerin yurt içine girişlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesi için numune alındığı ve akredite laboratuvarda gerekli analizlerin yapıldığı vurgulandı. Kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları uygulandığı ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. ESK, piyasa regülasyonunu etkisizleştirme ve dezenformasyon amaçlı haberlere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.